Het team

Wij stellen ons graag even aan jullie voor!

Het team

Dansen en de Blues wordt gemaakt door mensen uit de jazzscène. Één oudgediende en twee jonge cats die hun liefde voor jazz delen met de luisteraar in de podcast Dansen en de Blues.

Ben van den Dungen

Ben van den Dungen

Al vanaf 1982 treedt Ben van den Dungen op als professionele musicus en heeft sindsdien meer dan 6000 concerten in zo’n 70 landen gegeven.

In 1983 voegde hij zich bij de Latin Jazz groep Nueva Manteca. Ben startte in 1984, samen met zijn collega en vriend Jarmo Hoogendijk, het Van den Dungen/Hoogendijk Quintet en richtte samen met zijn kompaan de groep Brand New Orleans (moderne Jazz met Afrikaanse percussie) op. Met al deze groepen tourde Ben vanaf 1985 door heel Nederland en een groot deel van de wereld.

Vandaag de dag speelt Ben veel met zijn eigen kwartet. In het najaar van 2013 kwam het eerste album Ciao City uit, wat werd gevolgd door een reeks concerten door de clubs in Nederland. Het tweede album verscheen in oktober 2014. Dit album was in mei 2014 live opgenomen in Cafe Central in Madrid. In 2016 tourde Ben met het programma Blue Note door de Nederlandse theaters. Na een tour door Zuid Amerika kwam in 2018 Ben zijn derde kwartet album uit, 2sessions. Deze werd pgenomen zonder voorbereiding met een nieuw repertoire, wat is ontstaan in de studio. In 2019 deed het quartet een clubtour langs meer dan 50 podia in Nederland. Deze tour was een tribute aan de legendarische jazzsaxofonist John Coltrane.

Lees meer op benvandendungen.nl.

Tom Ridderbeekx

Tom Ridderbeekx

Tom Ridderbeekx (1993) maakt deel uit van een veelbelovende generatie jonge en opkomende jazzmuzikanten in Nederland. Geboren en getogen in Maastricht studeerde hij aan enkele van 's werelds beroemde conservatoria in Rotterdam, Amsterdam, Berlijn en Philadelphia. Tom staat bekend om zijn lyrische improvisatie, zijn specifieke geluid en zijn composities die je lang bijblijven.

De professionele carrière van Tom begon op zeer jonge leeftijd van 13 jaar en maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut op het North Sea Festival. Door de jaren heen ontwikkelde hij zich als trompettist, componist, arrangeur en docent. Tegenwoordig is Tom een ​​veelgevraagd muzikant en de kans is groot dat je hem hebt zien of horen spelen in een van de vele bands waar hij lid van is. New York Round Midnight, Coal Harbour, De Raad van Toezicht, Red Light Jazz Society, NONA, BOSCO, Dennis van Aarssen en The King Swings maken allemaal gebruik van de kwaliteiten van dit opwindende jonge talent. Momenteel werkt Tom Ridderbeekx aan zijn eerste solo-album, dat naar verwachting uitkomt in het voorjaar van 2021.

Door de jaren heen speelde Tom in vele bands en deelde hij het podium met vele bekende artiesten waaronder het Nederlands Nationaal Jeugd Orkest, Matt Bianco, de Koninklijke Marine, Shirma Rouse, Re: Freshed Orchestra, Sabrina Starke, Ben van den Dungen, Ilja Reijngoud en nog veel meer. Tom toerde door Colombia, Zuid-Afrika, Thailand, India, de Verenigde Staten en door heel Europa.

Lees meer op tomridderbeekx.nl.

Thijs Nissen

Thijs Nissen

Saxofonist Thijs Nissen is de drijvende kracht achter het Thijs Nissen Trio. Naast zijn uitvoerende praktijk is Thijs als junior programmeur betrokken bij het jaarlijks terugkerende festival North Sea Round Town en is hij mede-oprichter van stichting Closer to Jazz, die zich actief inzet voor de promotie van kleinschalige geïmproviseerde muziek.

Voor Dansen en de blues verzorgt Thijs de opnames, het mixen en de nabewerking.

Lees meer op thijsnissen.nl.

Heb je nog meer vragen aan ons? Neem dan gerust contact met ons op.