Afleveringen

Luister hier naar alle afleveringen van Dansen en de blues!

S02E01: Boris van der Lek

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met een man met een bewogen leven en een leger beschermengelen die waarschijnlijk allemaal groot fan zijn van deze bijzondere musicus. Het woord authentiek moest nog worden uitgevonden toen deze saxofonist dat al lang was. Hij speelt alsof hij de jazzgeschiedenis met de grote tenorhelden zoals Ben Webster en Gene Ammons van dicht bij heeft meegemaakt. Ook speelt Boris met zijn trio live in onze studio.

S02E02: Jarmo Hoogendijk (deel 1)

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met onmiskenbaar een van de grootste talenten op trompet van Nederland: Jarmo Hoogendijk. Ben gaat met Jarmo door zijn muziekcollectie en peilt zijn gedachten daarover. Dit is deel een van een tweedelige podcast.

S02E03: Jarmo Hoogendijk (deel 2)

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met onmiskenbaar een van de grootste talenten op trompet van Nederland: Jarmo Hoogendijk. Ben gaat met Jarmo door zijn muziekcollectie en peilt zijn gedachten daarover. Dit is deel twee van een tweedelige podcast.

S02E04: Rob Agerbeek (deel 1)

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met een Haagse musicus die met tal van grote Amerikaanse jazzhelden heeft gespeeld. Waaronder George Coleman, Hank Mobley, Dexter Gordon, Johnny Griffin en niet te vergeten Art Blakey, als onderdeel van de Jazz Messengers. Een veelzijdig pianist die zich thuisvoelt in verschillende stijlen van de jazzmuziek: Pianist Rob Agerbeek. Ook speelt Rob live in onze studio met zijn trio. Dit is deel 1 van 2.

S02E05: Rob Agerbeek (deel 2)

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met een Haagse musicus die met tal van grote Amerikaanse jazzhelden heeft gespeeld. Waaronder George Coleman, Hank Mobley, Dexter Gordon, Johnny Griffin en niet te vergeten Art Blakey, als onderdeel van de Jazz Messengers. Een veelzijdig pianist die zich thuisvoelt in verschillende stijlen van de jazzmuziek: Pianist Rob Agerbeek. Ook speelt Rob live in onze studio met zijn trio. Dit is deel 2 van 2.

S02E06: Adinda Meertins

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met een avonturierster die met haar muziek over de hele wereld heeft gereisd. Een bassiste met een super beat. Een super swinger, en niet alleen in de muziek. Een natural in Latin Music: Adinda Meertins! Ook speelt Adinda met haar band live in onze studio.

S02E07: Robert Koemans

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Tom Ridderbeekx met een jonge muzikant met een groot CV. Een pianist die de traditie waardeert en beheerst en er vervolgens naar een eigen stijl en sound opzoek is gegaan. Iemand vol mooie klanken en melodieën. Pianist, componist en arrangeur: Robert Koemans. Ook speelt Robert live in onze studio met zijn trio.

S02E08: Eric Ineke (deel 1)

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met een man die eigenlijk voor een groot gedeelte de Nederlandse jazzgeschiedenis vertegenwoordigt. Het is een levende legende. Het is van nature een optimist en een super-swinger. Iemand met een enorm goed geheugen en een ongebreidelde energie: Drummer Eric Ineke. Ook speelt Eric live in onze studio met zijn band de Eric Ineke JazzXpress. Dit is deel 1 van 2.

S02E09: Eric Ineke (deel 2)

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met een man die eigenlijk voor een groot gedeelte de Nederlandse jazzgeschiedenis vertegenwoordigt. Het is een levende legende. Het is van nature een optimist en een super-swinger. Iemand met een enorm goed geheugen en een ongebreidelde energie: Drummer Eric Ineke. Ook speelt Eric live in onze studio met zijn band de Eric Ineke JazzXpress. Dit is deel 2 van 2.

S02E10: Bart van Lier

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met een bijzondere musicus. Hij was elke week te horen op de radio op maandagavond bij de Skymasters. Met recht kan hij een musicus van wereldniveau genoemd worden. Hij is een inspiratiebron voor vele jonge musici. Hij is de mentor van een complete trombone generatie. Hij is een geweldige orkestmuzikant, maar bovenal een fantastische jazzmusicus: Trombonist Bart van Lier.

S01E01: Ellister van der Molen

We trappen het nieuwe seizoen af met trompettiste Ellister van der Molen! Ze neemt ons mee naar haar favoriete stad, New Orleans. Een stad die muziek ademt en waar elke jazzliefhebber geweest moet zijn. Natuurlijk speelt Ellister met haar band ook een aantal swingende nummers in onze studio.

S01E02: Michael Varekamp

Trompettist, zanger, componist, organisator, radiomaker, theaterproducent: Deze Haagse legende is van alle markten thuis! Michael Varekamp's liefde voor jazz starte bij Louis Armstrong en ging daarna alle kanten op. En dat is ook te horen in de nummers die hij in onze studio speelt met zijn vrienden Wiboud Burkens, Erik Kooger en Harry Emmery.

S01E03: Ben van den Dungen

Voor deze keer neemt Ben van den Dungen plaats op een andere stoel, namelijk die van gast! Voor de gelegenheid neemt Tom Ridderbeekx de rol van presentator over en legt hij Ben het spreekwoordelijke vuur aan de schenen. Over de liefde voor muziek, Miles Davis, John Coltrane en de glorieuze jaren tachtig en negentig. Inclusief prachtige muziek van het Ben van den Dungen Quartet in onze studio.

S01E04: Miguel Rodriguez

En weer een nieuwe aflevering online! Deze keer spreekt Ben van den Dungen met de alom geprezen held op de toetsen, Miguel Rodriguez! Over zijn weg vanuit Spanje naar Den Haag, zijn ontmoeting met Peter Beets en nog veel meer!

S01E05: Simon Rigter (deel 1)

Een van de beste saxofonisten van Nederland, en ook nog een gepassioneerd docent: Simon Rigter Jazz! Over zijn jeugd, zijn passie voor lesgeven, trompetheld Dizzy Gillespie en nog veel meer. Zo veel meer zelfs, dat we er twee delen van gemaakt hebben.

S01E06: Simon Rigter (deel 2)

Deel 2 van de podcast met een van Nederlands grootste saxofoonhelden Simon Rigter, staat nu online! Over het uitzoeken van solo's, hoe je een solo op kunt bouwen, spelen met Cees Slinger en meer!

S01E07: Marco & Wim Kegel

Nog steeds behorend tot het best bewaarde geheim van Den Haag: saxofonist Marco Kegel en drummer Wim Kegel. Twee muzikale broers die ieder hun eigen pad bewandelde vanaf de lokale muziekschool tot de absolute jazztop!

S01E08: Ack van Rooyen

Een prachtige aflevering vol met archiefopnames met de vorig jaar overleden trompettist Ack van Rooyen. Een musicus die meer dan zeven generaties aan de internationale top stond. Een man met een geheel eigen muzikale taal. Een muzikaal filosoof, een unicum, een swinger, een gelauwerde trompettist die aan de wieg stond van de Nederlandse jazzmuziek.

S01E09: Hans Dulfer (deel 1)

Hij maakt al zo’n zestig jaar onontkoombaar en toonaangevend deel uit van de Nederlandse jazzmuziek. Hij is veelzijdig. Hij is niet alleen musicus, maar ook organisator. Een belangrijk initiator, een schrijver, een radiomaker en een smaakmaker pur sang. Een gepassioneerde tenor saxofonist van het grote geluid: Hans Dulfer!

S01E10: Hans Dulfer (deel 2)

Het tweede deel van onze podcast met jazzgigant Hans Dulfer staat nu online! We konden ons geen mooiere afsluiter van het eerste seizoen wensen.

S00E01: Ben Schröder

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met de legendarische Haagse drummer Ben Schröder. Ook speelt Ben live in onze studio met zijn band, het Ben Schröder Sextet.

S00E02: Eef van Breen

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met de energieke Haagse trompettist Eef van Breen. Ook speelt Eef live in onze studio met een zeer bijzondere band.

S00E03: Tanya Schaap

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met een innemende musicus en een groot ondernemer. Iemand met een ongelofelijke dosis humor. Een Noord-Hollandse van origine die zich de kaas niet van het brood laat eten: Violiste Tanya Schaap. Ook speelt Tanya met haar band Trio Tango Extremo live in onze studio.

S00E04: Juraj Stanik

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met een musicus met een zeer diverse muziekpraktijk, zowel in het verleden als in het heden. Een man die alom geprezen wordt door vriend en vijand. Een ongelofelijk inventieve en authentieke musicus, de pianist Juraj Stanik . Ook speelt Juraj live in onze studio een prachtig solo concert.

S00E05: Rob van Kreeveld

In deze aflevering van Dansen en de blues praat Ben van den Dungen met een musicus met een groot en lang muzikaal verleden. Het is een Haagse coryfee, een levende legende. Hij is de muzikale vader van veel pianisten van dit moment. Een man met een fantastisch touché en een man met een oneindige fantasie. Met recht een pianoreus: Pianist Rob van Kreeveld. Ook speelt Rob live in onze studio.